Uw eigen bedrijf starten?

Het is de droom van veel jonge mensen, maar ook oudere personen lijkt het geweldig: een eigen bedrijf opzetten. U wilt voor uzelf beginnen en wilt hier natuurlijk een succes van maken, zodat u hiervan kunt leven. Maar waar begint u eigenlijk en wat moet u allemaal weten over het opzetten van uw eigen onderneming?

Begin met het uitwerken van uw idee

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u de kans op succes vergroot. Denk dus vooraf goed na over uw idee en schrijf een ondernemingsplan. Beschrijf zo concreet mogelijk wat u gaat doen, hoe u dit gaat doen en waar u voor staat. Beschrijf ook uw doelgroep en ontdek of uw plannen haalbaar zijn. Wellicht heeft u een financiële bijdrage nodig om uw plan te realiseren. Met een goed ondernemingsplan is de kans op een financiering een stuk groter.

Stap naar de KvK

Wanneer u een eigen bedrijf start, dient u deze in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hier moet u uw bedrijfsnaam doorgeven. De bedrijfsnaam is erg belangrijk. Het moet een naam zijn die blijft hangen, die pakkend is en die vertelt waar uw bedrijf voor staat en wat uw bedrijf te bieden heeft. Ook dient u een unieke naam te verzinnen. Of de door uw bedachte naam echt uniek is, kunt u controleren in het handelsregister van de KvK. Wilt u er zeker van zijn dat uw naam niet wordt overgenomen door de concurrentie, dan zou u kunnen onderzoeken of het de moeite waard is om de naam vast te leggen.

Reclame maken

Door u in te schrijven bij de KvK, bent u officieel een ondernemer en kunt u aan de slag met uw bedrijf. Natuurlijk zullen de klanten niet vanzelf bij u komen. U zult hiervoor wat reclame moeten maken. Laat een website maken, zorg voor visitekaartjes en ga bijvoorbeeld flyeren. Een reclamebureau kunt u vast helpen met uw marketingplan. 

Administratie doen

Een belangrijk onderdeel van uw eigen bedrijf is de administratie. U zult belastingaangifte moeten doen, moeten factureren, btw-aangifte en nota’s tijdig moeten betalen. Dit alles is vaak niet het meest leuke onderdeel van een eigen bedrijf, maar u zou hiervoor de hulp in kunnen roepen van een administratiekantoor. Een administratiekantoor kan u overigens ook helpen bij het opstellen van het ondernemingsplan, de inschrijving bij de KvK en het aanmelden bij de Belastingdienst. Kijk eens op Kroezen-sieders.nl voor meer informatie en maak vandaag nog een afspraak om uw droom uit te laten komen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation