Hoe zorg je voor een goede houding op de werkvloer?

Na een aantal uren hard werken komt het al snel om de hoek kijken. Je merkt dat je gaat verzitten, steeds regelmatiger rek je je rug telkens wat vaker uit, je gaat meer bewegen op je stoel en het verplaatsen van je benen van een normale, naar een gekruiste houding is je ook niet vreemd, maar toch kom je niet van je bureaustoel af, doordat er nog genoeg gedaan moet worden voor je werk. Herken jij dit ook? 

Een goede houding wordt een steeds belangrijkere keuze voor op de werkvloer. En al helemaal wanneer we het hebben over de standaard 9 tot 5 kantoorbaan. Weinig beweging tijdens de werkdag en het vele zitten is funest voor je bloedcirculatie en dus verhoogt dit de risico’s al snel op ernstige diabetes. Met het al toevoegen van kleine aanpassingen in de keuzes van je kantoor-interieur creëer je niet alleen een goede zithouding, maar ook een betere werkhouding van je werknemers. 

Neem bijvoorbeeld een zit-sta bureau. Dit elektrisch af te stellen bureau geeft u de mogelijkheid tijdens het werken niet alleen zittend, maar ook staand achter uw laptop plaats te nemen. Door het ‘zittend’ bureau te veranderen in een sta bureau, zorg je binnen 20 minuten al voor dezelfde gezonde bloedcirculatie in je lijf als na een flinke hardloopsessie, waardoor het sporten na het werk ook nog eens minder nodig zal zijn. 

Je zult merken dat door het gebruik van onder andere deze kleine aanpassingen in het kantoor of de werkruimte het de activiteit en de focus van de werkvloer verhoogt. Het werken wordt spannender en de manier van werken uitdagender,  toegankelijker en creatiever. 

Een goede werkhouding is hét begin en hiernaast het meest belangrijke voor de start van de dag. Niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation