Begin een eigen tekstbureau of onderneming en schrijf u in bij de KvK

Bent u altijd bezig geweest met SEO teksten schrijven of content voor het web te vervaardigen? Is dit uw passie en zou u hiervan graag uw werk willen maken? Dan kunt u ervoor kiezen om u bij de Kamer van Koophandel in te laten schrijven zodat u op legale wijze een tekstbureau op kunt zetten. Wilt u meer weten over de KvK en het ondernemerschap? Het loont de moeite om dit eens goed uit te zoeken. Ook als het gaat om ondernemerschap en het vak als tekstschrijver. U komt al snel allerlei tekstschrijvers, copywriters, tekstbureaus en dergelijke op het spoor die hun eigen bedrijfje hebben of als freelancer teksten schrijven. Ook als ZZP’er doet u er goed aan u in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel mocht u verschillende opdrachten aangeleverd willen krijgen als tekstschrijver.

Schrijf u in op een site en ontvang opdrachten van tekstbureau’s

Freelancers en ZZP’ers nemen opdrachten vaak van tekstbureaus aan. Dit verloopt dikwijls via sites waar tekstschrijvers zich in kunnen schrijven om te reageren op bepaalde opdrachten die ze aan kunnen nemen. Of u wordt door een tekstbureau ingeschakeld of opgezocht waardoor het minder een verhaal van ‘wie het eerst komt…’ wordt. Op deze manier kunt u op diverse sites die vrij opdrachten aanbieden, een reputatie opbouwen en uw stempel achterlaten. U zult dan merken dat uw erkenning met de jaren groeit waardoor u meer, of andere, opdrachten weet te verkrijgen. Op kvkaanvragen.nl vindt u in elk geval alles wat u moet weten over het aanmelden bij de Kamer van Koophandel. Wilt u meer weten over het tekstschrijverschap? Lees meer op een website van een tekstbureau.

Voor een breed scala aan teksten worden schrijvers gezocht

Online zijn er vele sites voorhanden die bepaalde teksten aanbieden aan schrijvers om te schrijven. Van vertaalopdrachten, SEO-opdrachten tot en met columns; voor bijna ieder actueel onderwerp of interessante rubriek bestaat er wel een pool van tekstschrijvers. Weer andere tekstbureaus zoeken freelancers of ZZP’ers voor korte, eenmalige opdrachten. Tegenwoordig werken sites als LinkedIn of Facebook ook in het voordeel van veel bedrijven en concerns omdat via deze kanalen een groot schare aan tekstschrijvers gevonden kan worden. Als u niet in loondienst van een tekstbureau werkt maar bijvoorbeeld een eenmansbedrijf hebt dan kunt u bepaalde opdrachten, die juist in uw straatje liggen qua onderwerp en toon, proberen binnen te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation